22 January 2011

Korang yang mana 1 ??

okeh! pernah tak korang dengar org dulu2 cakap setiap anak yang dilahirkan tuh ade kategorinya ...

Anak pertama, kedua, ketiga mahupon ke-20 ... herrher . ade kategorinya taw....

Tapi ... nih semua pandangan org2 tua , org dulu2 dan bertujuan untuk suke suki jep! 

Mostly lah agak sama tapi jangan terlalu mempercayainya okeh  ^^v

Nak tahu korang dalam kategori ape?? Jom ~ check it out  = ) 

Salin dan Tampal jep ...^^v

Tanah - Anak pertama, kelima, kesembilan
Air - Anak kedua, keenam, kesepuluh
Api - Anak ketiga, ketujuh, kesebelas
Angin - Anak keempat, kelapan, keDua Belas

TANAH 
Individu yang tergolong dalam kategori ini dikatakan memiliki sifat merendah diri dan tidak cerewet. Sifat merendah diri sememangnya sifat yang dipuji namun sekiranya keterlaluan, pasti sifat ia mampu mengundang impak negatif dalam diri kamu. Mungkin telah tiba masanya untuk kamu merubah sikap sambil lewa kamu itu dan membentuk keperibadian yang lebih tegas dan berpendirian. Namun itu bukan bermaksud kamu perlu melaku kan perubahan secara drastik, sebaliknya mulakan setiap perubahan itu dengan perlahan-lahan. 
Oh ya! Kamu juga digambarkan sebagai individu yang sentiasa bersifat tenang dan bijak mengimbangi emosi. Apa kata, kamu kekalkan jedua-dua keperibadian positif tersebut dan baiki lain-lain kelemahan yang ada. Biasalah, setiap manusia yang lahir di dunia ini memiliki kelemahan dan kelebihan masing-masing.

AIR
Sesuai dengan unsurnya, individu yang tergolong dalam kategori ini disifatkan sebagai
individu yang berjiwa agak sentimental dan mudah mengeluarkan air mata. 
Ketulusan hatinya pula tidak perlu diragui kerana mereka yang terdiri dalam katego ri air ini memiliki sifat mengambil berat dan sentiasa berusaha untuk membahagiakan pasangannya.
Tidak hairanlah sekiranya si dia dilihat memiliki sifat yang agak romantis. 
Jadi, bagi kamu yang masih berseorangan…bolehlah mula mencari teman yang terdiri daripada golongan ini!

API 
Individu yang tergolong dalam kategori unsur api ini dilihat memiliki sifat bertanggungjawab dan cekap dalam melakukan apa jua perkara. Selain itu, si dia juga mampu menjadi pendengar dan penasihat yang baik. Orang di sekelilingnya sentiasa berasa selamat apabila berdampingan dengan individu ini kerana individu dari kategori ini dikatakan memiliki sikap sering berhati-hati dan peka dengan keadaan sekeliling.

ANGIN
Bijak berkomunikasi dan sentiasa memelihara adab kesopanan menjadikan individu ini disenangi oleh teman-teman sekeliling. Tidak hairanlah sekiranya si dia sering dikelilingi ramai teman tak kira tua mahupun muda. Sifat manis mulutnya dan bijak bermain kata-kata mungkin akan membimbangkan setengah pihak namun itulah sifat semula jadinya yang sukar untuk dikikis. Bersesuaian dengan sifat angin, individu yang tergolong daripada unsur ini dikatakan memiliki keinginan dan kemahuan yang tidak tetap. Lebih menggusarkan lagi, hatinya terlalu cepat berubah dan mungkin itulah yang menyebabkan mereka kerap bertukar-tukar pasangan.

Oh yep! aku anak sulung so dalam kategori TANAH . Description yg ade pada tanah dikatakan memiliki sifat tidak cerewet .

Ewk. aku rase aku lah org yang paling cerewet sekali ... sampai boleh buad orang BENCI dan MELUAT ^^v

Neway, nak yg terbaik dalam hidop mestilah kena ade sifat cerewet sket kot ~ herrher

Lagi Tidak berpendirian. Eh ! tidak berpendirian kah aku ?? hahah... tepuk dada tanya hati = )

Last but not least ~ nobody is perfect ^^v herrherSudah penat menjage hati&perasaan orang . nak jadik KEJAM plak .