29 November 2010

Blogwalking . buat ape jeh ?

Cuti semester dah nak habes nih .! brrr

Sabtu nih balik dah = (

Malas gler nak balik perlis . Ouh ! aku masih belum biasa lg di negeri org yerp . hahha.

Neway . tak sabar nak habes study nex yer . yuhhuUU... 

Aku menghabiskan masa2 cuti nih dengan aktiviti.......macam biase lah ye .. online 24jam . 
eh ! idok lew sampai 24jam hhaha.. 

Okeh . now aku tersangat lah active dalam berblogwlking yer.hahha.

Nak jugak tengok care bloggers2 lain berblogging macam mane kan . hek .

Dannn ape jeh yang aku buat ketika blogwalking ^^v

1. identify : hahha. kenalpasti tuan punye blog . first n foremost lah aku akan view profile tuan blog dulu .Dan kalau takder profile selalunya aku akan cari gambar atau ape2 content pasal tuan punyer blog tersebut = )  wah. semangatnyer !

2. Tengok cara design blog : harh ! yang nih aku suka .. banyak  blog yang aku sudah jelajah lah yerp .semuanya menarik . mempunyai design yang tersendiri yang kadang2 boleh buat aku teruja gituh .wooowww!!
Aku suka tengok design blog yang simple2 jerp . yang tak terlalu sarat n warne dalam blog tuh tak menyakit kan mate aku ni .haha.Soft n plain lah kranya . lagi satu tak suke tengok yang byk corak ... macam blog aku nih . agak kesian lah jugak . hitam jerp ^^v
i like . ngeehh
oh ! ini olang tersangatlah kuat blogging . macam mana maou kasi kurang^^v heh.heh.


3. Content dalam blog : Yang ni kan selalunya aku akan baca latest entry.Aku suka baca content2 yang best,cara penulisan yang bersahaja. opcos lah kan ?? kalau tak best takde feel lah nak layan . close terus . ouch ! kejam . grrr
Dan! aku suka jugak layan blog yang ade banyak tutorial .Tak kisah lah tutoriol blog ke fesyen or mekap .layannn ~
Dari cara penulisan jugak lah boleh tahu Tuan Blog tersebut jenis yang macam mana . kan kan. 
Ouh macam aku nih memang men cakap lepas je kot.sory lah yg terase. aku tulis berdasarkan ape yang aku rase . heee ^^v peace !!

4. Komen! : Lastly aku akan tinggal kan jejak lah yerp . hahha. tinggal kan komen n kesan pada entry or shout box . Tapi kalau malas nak bace entry aku just tinggal kan jejak di shout box jerp yang menandakan aku visit blog tersebut dan secara automatik membantu up traffic ! heh.heh.heh.



ouh ! sekarang nih agak kerajinan yerp update blog. ilham tengah banyak! hah.hah.hah,

28 November 2010

Jatuh Cinta ...

Ouh yerp .sebut je cinta semua tahu kan .. ade keh yang tak tahu ??
baby yang baru lahir maybe tak tahu lah kot ^^v


Sekarang budak sekolah rendah, tadika pon sudah pandai nak bercintan cintun ni...ishish .


Fokus pada pelajaran dulu lah yerp adek2 diluar sane . Belum mase nya lagi . hee ^^v


Time aku kecik dulu nak bercinta pon aku tak tahu . Dah habes spm baru lah tau nak bercinta2 dengan serius nih .Tapi budak zaman sekarang semua dah prooo ... hahah.


Zaman moden nih kalau takde cinta takde Life.


Ouh . macam tu yerp ? bagi aku tidak . peduli lah aper org nak kate . masing2 ade perception sendiri .okeh .


Dan baru jerp bercinta dah nak kawein ?? 


hoii ! pikiaq sket mase depan tuh . terjamin kerk ?? hahha... 


Halamax. sorry.maaf.mintak ampun .aku bercakap berdasarkan ape yang berlaku kat sekeliling aku sekarang nih...


Banyak sangat yang kawein mude mude dah ada anak sume dan tak sampai setahun sudah bercerai berai .
pa kes?? 


Ouh ! nampak sangat si pasangan belum cukup eilmu lagi yer dalam bab2 kerumahtanggaan . eh! len macam jer ayat aku ni . hahha.


Kawan2 semua ! sebelum nak kahwein tuh fikir lah panjang2 eyh . terutama yang seusia muda macam aku nih .... better anda berikan keperluan yang secukupnya untuk diri anda dahulu . baru pk benda lain .okeyh ^^v


oh yerp . aku sudah melalut dah ni . hahah. aku just nak cakap yang aku sudah jatuh cinta dengan makhluk di bawah 

pergh !!! lawa gila SONY ERICSSON YARI nih !!!!!

aku suka pakai henset macamni . cam best je kan . simple n cooll . hhaha

Mesti korang pelik kan ... kenapa lah aku minat fon camni .sedangkan sekarang dah bnyak keluaran terbaru kot . 
Seperti iphone,blckberry lgi ape ewkkk ? yang canggih2 lah kan . 

Eh ! sony ericsson yari ni pon canggih wat ?? 5mp . kira top jugek lah kan . hOoo ^^v

Aku ske yang simple2 jerp ... fon yang aku pakai sekarang ni pon biase jerh sony ericsson w580i ...= )  search google weyh ! haha

Okeh .kalau ade rezeki lebih memang nak beli jugak fon sony ericsson yari nih . 
Kalau boleh nak warna hijau ! 

Tapi kalau takde rezeki takpe… ade sesuatu yang lebih baik menunggu di depan =) hee

Begitu lah juge kisah result final exam aku untuk semester lepas ... takde rezeki lagi utk dapat akj(anugerah ketua jabatan) dan pointer yang superbb = (
seperti yang telah dinyatakan lah yerr...Maybe semester hadapan dan semester yang akan datang adalah yang terbaik ! insyaAllah . 

ouh! ini juga  adalah salah satu aktiviti bersame nset.kuh . hah.hah.hah.

26 November 2010

RESULT EXAM

ouh ! today . 26.11.2010. adalah tarikh keramat bagi pelajar pelajar politeknik aku.


kenapa???


Sebab result final exam sudah keluar lah derrrr... 


Tengah hangat dipasaran sekarang .... agaggaa...


Actually 25.11 lagi result dah keluar tapi aku jerp tak tahu . sehingga lah mber aku yang update kat aku yg result sudah keluar !!


Ape lagi dengan menggelabah nye aku terus serbu laman web utk search result exam nih .


Agak berdebar lah jugak nak tengok . 
Takut pointer yang bakal aku dapat ni tak seperti yang diharap kan ... = (


Hahha... dan dengan excitednye !!!!!!!! dan secara rasminya aku LULUS !  


Alhamdullillah . walaupon tak seperti yang aku target kan = '(  bersyukur lah jugak .... 


Tetapi still tidak memuaskan hati aku nih  . hu. sedey  sangat .  Rasa menyesal pon ada ...


Sem nih aku banyak main main . Kurang study !!  dan hasilnya .... macam tu lah yer .


So, kena lah terima hakikat . sape suruh tak study betol betol ....


Makin naik sem subjek makin susah,mencabar loll . lagi2 cose yang aku amek ni it programming . pergh !! memang tersangat lah pening.


Gila lah . bermain dengan coding jerp lah sampai tamat sem ! huh.


Ouchh ! Kalau tak fokus betol betol lepas nih memang habes lah gwa !! hOoo


Tolong kasi motivation sket = )


result paling cemerlang gemilang dan terbilang !!! hah.hah.hah








kegembiraan akan dikurniakan Tuhan sekiranya kita cukup sabar dan tabah untuk menghadapi dugaan dan ujian dari-Nya.

25 November 2010

Keinginan

Jangan sala faham .

Bukan keinginan untuk kahwin ke ape yerp ^^v hahhah


Haritu kemahuan nih keinginan plax. haiyaa . macam2 lah aku ni kan . 
Ouh ! Aku punye pasal larh o.O . hahah

Keinginan untuk miliki DSLR NIKKON !!!

Tengok semua org pakai dslr skrg . aku pon nak !!!! OpcOs lah  !! Tak maw kalah ! agagga. 

Tapi .. itu lah! aku tak mampu lagi ... nak harap kan mak aku beli kan. Jangan harap lah derrr.

Kena gune dwet sndiri lah . Tak kan nak harap kan mak bapak plak . an .an .an . 

Lagipon mahal kot dslr . nak dekat 2k ...

Nampaknye kena tunggu dah keja la baru dapat beli . hOoo.. o.O

Suka gler dslr sebab !!! aku suke lah . hah.hah.
- Kualiti gambarnye ! cnfirm cantik!! .. org tak lawa pon boleh jadik lawa . hidung kemek pon boleh jadik mancung .eh .ye kerp?? hahah.

- Color plak, sharpness n smoothness gituh... i loikeee .ngeh

- Megapiksel yang tinggi ! tapi kan kalau mp tinggi mesti memory card jadik penuh . so tak dapat plak nak amek gmbo byk2.. better beli yang mp kecik jerk . ade kerk ??huu
Paling kecik megapiksel dekat DSLR bape eeekk??

- Button yg banyak ... hahah! ape ke jadahnye aku suke sebab button byk . memeningkan kepale lg ade laaa... 
Tapi itu lah ! banyak sangat button pelik pelik yang ade pade dslr nih... banyak kot step nak kena tahu dan belajar sebelum miliki dslr nih =.=''

- Boleh buat bisness ouh. ! ambil upah gambar wedding kerk model kerk dan ape ape jer lah yang sewaktu dengannya. masyukkk ouh ^^v
selalu nye kalau ambil upah gamba org gne dslr nih berape ekkk ??

Okeh !! kalau boleh Nak beli nikkon D5000 RM3200 .OMG !! tunggu duit hantaran kahwin lah aku beli ... amek separuh utk dslr !aggggagaa... 

Ouchh ! Okeh jugak . Boleh amek gambor kahwen sendiri . Tak payah nak upah org da... ekikiki .

Entry ini ditaip dengan penuh kerisauan bercampor kegelisahan tahap kritikel pada 25.11.2010

Ouchh ! 26.10.2010 . esok ! adalah tarikh tersangat lah penting juge dalam hidup den nih .. y?? tgu entry utk esok yerp !!

ouh !! ini bukan dslr yerp . ini canon digital cmera . mak aku punyer . 
buat harte sendiri kejap . hooo.





i Loves photography <3

24 November 2010

New Header by kecikstudioz = )

KecikStudioz???

Agak kecik orgnye ,berkace mate dan skema2 sket. agagga...

Bloggers.Designer.Student status nye larh yerp .

Seorang yang agak kreatif lah kot .

Siapakah gerangan org yang aku maksud kan itu?? brrr

hahahha... neway , tenx for da header yang dye buat kan ^^v

Smart jugak ... ! i like = )

Tapi tetiber jerp buat header baru utk aku. ade pape kerk ... agaggaga . ader larh tuh yerp =.='' Okeh ! grrr

Ouchh ! agak smart jugak lah header yang dibuat ... 

Nih diaa header nya .... smart ryte ?? hee


So, nak Tukar header kew tak ewkk... nak tuka ke tak ?? tuka ? nak. taknak .hahha... blurrrr.

Aku nih suke yang simple2 jerp .... seperti header yang wujud pada blog aku skrg ni lah ^^v

Simple sangat kan . sebab tak pandai sangat nak design2 nih. no creativity lah ! hahah. 

Newy! TenQ a Lot lagi sekali to 'budak' yang buat kan aku header nih ^^v . hehheh... semoga bisnes anda sentiasa masyuuukkkk ! hahah.

Okeh lah! mate sudah ngantok lah derrr... gwa tido dulu larh yerp . nunyteee ^^v



sejak biler aku jadik genster nih ?? hOooo

23 November 2010

The Day >>

ai aiiia aii!! im back ~ nge ... rase macam agak kelamaan la jugak tak hupdate blog picisan ku inih^^v . ceh ! lamer ler sangat ...=.=" brrrrr

okeh lah ! sesungguh nye 'hari itu' sangat memenat kan = ( 
sampai mate pon lebam2 kes tidoq lambat !

Ade ape dengan 'hari itu'. 21.11.2010 ~ ayat nak gempak jer kan .. hooo..

Yang pasti hari itu adalah waktu untuk meluang kan masa .merelease kan tension.dan sesi meluah kan perasaan bersame member2 kuh ~ ekiki

Kebetulan mak aku pon ade hal dekat office lame nyer di Putrajaya . 
aku pon ape lagi sambil menyelam minum air lew... hhha...

kalau nak pg sendiri ... memg banyak lah kena keluar duit dengan tambang bas nye .... kalau dgn mak aku senang! freee sahaje . hik2

Wehuuu... agak lame yerp tidak ketemu dengan member2 aku nih .hahah...
Ade lah dalam 6 7 bulan yerp  = (  Tapi tak semua yg aku sempat jumper . 
ceh ! macam lah nak pergi Oversea plak lepas nih^^v ...

Masing2 sudah bz lew ... lagi2 aku ni tercampak jauh dekat perlis memg susah la nak hang Out o_O ...

Rumah pon dah dekat johor ... kalau dulu kt kL senang jerk . boleh lepak ari2 ... ^^v 
ewkk

Okeh lah berbalik pade cerita . the day yerp . hahah...

sampai2 jerp kl teros pergi PwtC .Ada Career Fair (Karnival kerjaya) . Waa... banyak nyer jawatan kosong yang ditawarkan ... kalau lah aku nih dah habis belajar
kan senang ! boleh join = )




















alololo . shweeetnyer. i loikeee <33
Fariha wif her boyfee  >>
semoga berkekalan hingga ke anak cucu cicit  cucut.ngee

Selepas tuh lepak di Jj cheras . makan pizza . !

yeayhhhh !!! keinginan untuk makan pizza sudah pon terlaksana . setelah sekian lamanya tak makan pizza..brrr.

Tenx a Lot to myBff ! Fariha, belanja pizza hut = ) semoga anda di murah kan rezeki! always^^v
Service pizza dekat JJ cheras nih bagos la . cepat dan tepat . ahah... kira tak menunggu lama lah = ) 

Jalan jalan cuci mate kat Jj tuh ... dan sempat jugak lah aku memborong 'inner' disane! teringin plak nak try pakai . hee ^^v
wait n Ccc  0.o  yerp ^^v~

Tak puas kot jumpe ! biler lah dapat lepaking ramai2 lagi kan =.=' ouh! kenapa masa begitu mencemburui diriku inih . hOo +_+

Entry ini ditaip dengan penuh kasih dan sayang pada 23.11.2010 . agagagaga...

Okeh !! nantikan entry yang seterusnya^^v  daaadiiiiduuuu~





ouchhh !muke dalam kefenatan.
 i lofe myBff damnly much  <3
ahmoi mimi.meen.hajah fariha
(bukan nama sebenar.hekhek)
frens sampai Tua . ekikiki .


















cuti tinggal 2mgu je lagi ! waa Tak puas cutii oiii !!!! bole tambah  3bulan lagi tak =.='' brrr

20 November 2010

pentingnya eilmu dalam kehidupan !

Arini nak bercakap sikit lah pasal pentingnya ilmu nih dalam life kita ...

Selalu asyk story mory hal aku jerk .. arini maou kasi motivation sket bg para pembaca .. egigigi =P

Layak kah aku nak bagi motivation kat org . cermin diri dulu boleh tak yasmin ?? suke suki aku lahh. agagga

Ape sahaje yang terlintas dekat fikiran akan dimuntah kan ke dalam blog ku inih .ahahha^^v

Okeh. Dalam dunie yang serba moden ni la kan kalau takde ilmu mesti semua org nak pandang serong jer kann...
pelajar harapan ni?? ouchh .senyum sampai ke telinga weyh . hahah


Lebih lebih lagi kalau kelulusan yang tak seberape hebat/ rendah = (
Mesti ade je orang yang nak mengate . Tak patot2.. Tak payah laa nak bangge sangat . 
Okeh ??

Bagi aku lah kan ilmu/pendidikan itu penting untukkkkk!!

- Menjadi seorang yang berpengetahuan .Takde lah nanti  jadi seperti katak dibawah tempurung ..yang tak tahu ape ape langsung .
Lagi pon kalau korang perasan lah kan start je masok thn 2000 , budak2 semuanya pandai2 bijak2 gituh .. zaman kiter dulu mane ade ...semuanya biase2 je...
betol x??

- Dapat pekerjaan yang ok/berpangkat tinggi sket.ngee..sape yang tak nak dapat keje yang berpangkat tinggi kan ..masyuuukk sket.hee.
Tapi tengok pade kelulusan juge..
Sekarang diploma dah takde nilai kot ..biase2 je .. mak aku cakap lah yerr ^^v bukan aku yg cakap! so fikir2 kan lah .ngee

waaa... kalau lah hari2 aku macamni^^v


- Kalau kita nih berilmu/berpendidikan mestilah org akan pandang tinggi kan... takde lah pandang sebelah mate jerp.. huu..ouchhh ! pelis lah pandang aku 2belah mate yerp .agagga

- Perbaiki taraf hidup pon ye jugak... bagi mereka yang hidop dalam kesusahan . dengan ade nya ilmu/pendidikan je lah dapat ubah life korang ke satu tahap yang lebih baik okeh...so, belajar lah rajin2 yer untuk masa depan yang lebih sempurna^^v

Lagi ape yer ...huu... Tak leh nak pk daa...itu je yang terlintas difikiran pade ketike ini yerp ^^v

So, ilmu/pendidikan tersangat sangat lah penting yer u olss! untuk menjamin mase depan yang lebih cemerlang gemilang dan terbilang ! hewhewhew

Dengan itu mari lah kiter beramai2 menuntut ilmu hingga ke negara china yerp... ekikiki... 


(malaysia suda la derrr.hahha)

final utk sbjek operating system A++ . hekhek .hopefly ianya menjadi kenyataan .








tahun depan abes stdy .. igt nak kerja tapi... mak aku suda pesan awal2...
sambung lgi... lagi dan lagii... !! ouchhh (-_-'')

19 November 2010

Apabila lappy tidak dijaga dengan sebaik yang mungkin!



Mood Aku pada saat ini ! Teramat sangat lah geram+marah dengan myLil sis sera eqila.
ops shilap. her ryte name is sara aqilah .. =P


Geram tahap kritikel sebab laptop aku menjadi mangse permainan beliau !


WWaa..waaa ! abes lah lappy kesayangan kuh . dah tak serupe lappy da...


Mane tak nye adik aku nih asyik main game jeh !


Dah pandai main game online!! sape ajar ntah?! mak aku kate dye explore sndiri ..
huh ! 


Betul keerk explore sendiri . Tapi! Maybe = ) sebab adik aku ni otak dye lain sket . genius yang agak semacam .. hahha


Gadget pada desktop lappy aku pon diubahnye .. macamana dye tau kalau tak explore sendiri. erm !


Lepas tuh habes melekit lekit lappy aku dibuatnye ..makan gule2 pg sentuh laptop plak. ishhh ! nak je bg pelempangsssss! hahah


Sorok lah celah mane lappy aku ni sekali pon! dapat jugak dicarinye +__+ hurm ! seksa kot.


Paling tak tahan dibuatnye sempat lagi dye berwebbie.tu pon aku terjumpe gamba dye dalam folder picture.
kalau tak! tak tahu pon . hhaha. sabo jew laa.. 


Macam macam gaya plak tuh! hadooiii . tergelak kot tengok . agaggaga = ))


Dannnn dalam banyak2 gamba... aku memilih . hahah !! 



mule2 . cOolllll jerp . 
aksi sudah bermula ... hahha!
tuh diaaaa..hamek kau .kalah model ! agagga
syok sendiri larh tu !! hekhek
Dannn..tengok gamba di bawah ni ... rasenye time ni sepatutnye solat maghrib . 
Tapiii !!! wat benda lein plak +___+
ouchhh ! ayuuusss ^^v

Gambar yang di ambil dengan sendirinya tanpa aku sedari, pandai sungguh adik aku ni mengaplikasikan webcam yerp ! agaggaga.

Dan sempat jugak lah aku usik adik aku nih ... 
aku cakap "kak min nak masok gambo nih sume dalam blog kak min.haha" 
then adik aku cakap "Jangan lah! malu la kila"
Ada aku kesah ??! bhahhaha. (kejam tol)





sabtu nih g key heil ! agak kurang kesabaran mahu lepakinggg bersame myBastieshs . hahahhh = )

17 November 2010

Kemahuan

Best nyer cuace arini ..redup jerr...  Terase tenang gituh^^v


Today! Raya Aidiladha = ) tapi tak balik kampung pon..  = ( dok rumah jerpp! buhsan sungguh ...


Pepagi bute lagi mak aku dah jerit suh bangon !! waa! tensy betol . dah la semalam tido lewat ....


Untuk raye aidiladha ni mak aku buat rendang daging, nasi impit dan kuah lontong ... tapi sayang lah ! aku tak makan nasi impit .. so, terpakse lah makan dengan nasi biase ..huu


Masakan mak aku memang power! superbb! terhebat lah ... = ) air tangan mak kiter mesti lah sedap kan.kan.hee


Paling best asam pedas mak aku buat . perghh ! satu periuk tuh aku sanggop abes kan . terbaeik wook ! haha.


Dan sebenarnya tiba tiba terbit satu kemahuan yang tak dapat dikawal lagi.ouchhh !


Aku mahu…………


Dengan sudu2 sekali masok . blog aku ske ati lah. hhahaha (gelak kejamss)


Waaa! aku teringin.ngidam maou makan pizza lah !

Apsal lah kat Yong peng nih takder pizza ewkk ... yg ade kfc n marrybrown jerk . McD Pon taderk !

Memang aku tak boleh idop lah kat tempat nih ..agagagaa.. kenape lah mak aku kene trnsfer sni!! kalau dok kl dulu senang ! macam2 ade ... = (  buhsan gler lah sni .

Last makan pon mase kat poli laa.. lame dah... tetiber perasaan nak makan  pizza membuak2 kembali ! grrrr. lebih2 lagi bile dapat garlic bread cicah dengan sup . ditambah pulak dengan chesse . waaaaa!!!!! 

windu!! nak makan pizza bersame Mr.Snowman kuh <3

motif letak gambar nih ?? suke suki ~
windu maou gadoh lorh sama ini meg . balik ganu senyap teros.agaggaa...





memikirkan result final exam yang akan keluar tak lame lg !!
mak aku dah sound kalau result teruk jage laahh..pe lah hadiah yg mak aku nak bg kanT___T  agagga.