27 February 2010

♥ blogging !

sudah setahun lebeh[since 7.8.2008] aku berblogging, masih setahun jagung lg . heheyh !
ader jugk laa perubahan yang da dibuat, sket jerk.xbyk pon.bukan berubah layout jerk .hee
kalau dr segi penulisan aku masih lg cam hampeh, haha !(yg x berubah) aku masih lg story pasl life, persekitaran,pengalaman lepas dan kongsi dgn korang sume artikel (ceh ! xley blah!) yg aku bace yg banyak nyer merepek . ahah !

aku bg grooming sket blog, ahahaha! blog mao grooming gak weyh =p
MySpace
maleh nk letak widget byk byk tp kalau kurang sgt pon nampak kosong, bosan lah !jgn lah terlampau byk, bukan jadik berat je, gelebeh sekali =p
pastu klu menaip aku xder da nk tulih cam konon konon ayt bebudak skang, cth nye gilew=gila ,cytew=cerita, sal=pasal, adew=ada dan lain lain lg. ape kejadahnye perkataan nih .haha. bile bce bce balik,aku jer yg phm org lein penink penink lalat+kutok.hoo.sory aku lebeyh sker be myself =]

dulu mase mule mule berblogging aku masih dok dalam kelompok sengal sengal gitu .aha.tp skng boleh laa .. da pndai sket .[puji dri sndiri nmpk]hoo
dan one more aku paling x suker bile ade org tiru style,gaye,care,teknik n mcm mcm lg lah yang ade pade blog aku nih.seyes x suke.
MySpace
be your self bole x???


dannn... yg penting aku epy berblogger nih ! hee~
alhamdulillah dalam setahun lebeh nih blog aku blom ada dicemari dgn kata kata busuk kecuali yg aku type sendiri.ahaha!

so komen komen k = ] peace


= ] meen

.SalamMaulidurrasul. : ))


BERSELAWAT KE ATAS RASULULLAH S.A.W.


Firman Allah Taala bermaksud: Sesungguhnya Allah dan malaikatNya berselawat (memberi segala penghormatan dan kebaikkan) kepada Nabi (Muhammad S.A.W), wahai orang-orang yang beriman, berselawatlah kamu kepadanya serta ucapkanlah salam sejahtera dengan penghormatan yang sepenuhnya.
(Surah al-Ahzab: ayat 56)



Sabda Rasulullah S.A.W. bermaksud: Orang yang bakhil ialah mereka yang disebut namaku akan tetapi ia tidak berselawat kepadaku.
(Riwayat al-Baihaqi)



Sabda Rasulullah S.A.W. bermaksud: Sesiapa yang berselawat kepadaku sekali maka Allah akan selawat kepadanya sepuluh kali.
(Riwayat Muslim)


love nabi muhammad s.a.w = ]

21 February 2010

MACAM SETAN JE PERANGAI.


arghhh ! Kau memang setan .
Suke sangat nak sakitkan hati aku .
Ape dah x ade orang lain ke kau nak kacau ?
Kau ingat aku ni ape ?
Pokok durian ?
Senang senang je kau nak kacau aku .
Shoh shoohhh .

Tolonglah . Berhenti ganggu hidup aku .
Hidup aku x tenteram ade kau .
Pagi petang siang malam duk perhatikan aku.
Ape laa dose aku kat kau sampai kau sanggup sakitkan aku ?
Aku tak ganggu kau pon . Sikit pon tak .
Tibe tibe kau tak pasal pasal buat hal dalam hidup aku .
Bengang aku tau x ?

Mase kecik kecik x nak g sekolah

Dah besar bodoh semacam je aku tengok . Ade ke patOt asal waktu maghrib je gigit aku . Kau pehal hah nyamuk .Gatal

tau x ?

Dah laa sekarang kes denggi meningkat , ape nak aku mati cepat ke hah .
Memang malang la sape yang jadi mangse kau ni .
Hish , dah ramai spiesis kau aku bunuh dengan rakus .
Kang nanti kau pupus baru tau .
Baru menyesal kau nanti !


dush !! pOst apa kah ini ?? layaann je laa ~~

20 February 2010

gentLeman ? Lady ?

weirddddddd sunggoh pOst akU niyh ... hu , actUaLLy pic kt ats nih iz tabOng... kak aini beli untuk diri nye dan insannn... 'tUt' . (wat cyter plak) . kak aini jgn mawa ewh . hik =p
thennnn aku bluetooth diz pic dr fOn kak aini .. cm menawik pLak .(terbayang plak pic saiful+yasmin) .Owg kt bawa niyh . heyh =p matchng plak tUh cOLOr bju dgn tabOng nih . ngee


aper mOtif diz pOst ?? ahah... xtatau ^.^ . windOo epUL kOwt MySpace

Spicy ke OrigineL ? aha

ape yang confuse kan aku ?
oky oky, mesti korang da sedie maklum,
facebook ? alaa for sure korang dah ade sorang satu account kan ?
hah yang buat aku jadi lagi confuse nih bile,
ade la artis-artis yang juge berfacebook,
tapi siap main Farmvill, Fishvill, ? haha.
post terus dekat wall ok ? level up !
sempat jugak kan dorang nih. tah la, tekejut gak
siap post lagi who is following me ? ewrr
I dont think so thats the real artist,
maybe that person hanye gilekan ramai kawan ? (aku pOn nk ramai kawan gak , tp xder la smpi mcm tUh. hOo)
so jom ramai-ramai tuka jadik name artis ! yeahhh
Idea yang bernas, bukan ? hah


bess ker men farmvill+fishvill ituh ?? huhu

18 February 2010

cepat sembUh meen ..im in flu+fever mOod ) =

~Not feeling well...
smoga cepat sembuh meen...
sakit itu pnyembuh dosa2 kecil...
meen kuatkan...

17 February 2010

happy+happy+happy

hohoho. i'm in happy mood now. the whole day with myFwen
(classmte tUme kt POLi dLu) ! in 15.2.2010
hee.. lmbat Update cket. nge
ngedate kitOwng kt Satay Station Ampang ~ krenye reUniOn tp..wmi plak xdtg :/ hu, bg kOwg yg sangP luangkn mser >> cena, wawa , rinz, pika, mala, freha n me, hee.. u all memg da besh ! aLthOugh xwmi yg dtg ... event niyh tetp besssssssss+hapenink =) hOpe fOr da nex reUniOn KOang sumer(it4B)dpt hadirkn dri Oky =pharh, bwh nih akU dpt time ktOwg tka2 presnt.nge . cUmeL kn . dpt rinz pUnyer .

recOrd by ; pikaChU ( =

video

09 February 2010

KAU tak rasa apa yang AKU rasa .

Peningnye! .
Kepale aku penuh dengan kerisauan+kegelisahan .
Takut kehilangan .kehilangan aper ?? aku POn xtataU .huk
Argh . I'm so scared !
50% / 50% .
Pindah atau tidak ?!

Damn betol la !
Serabut kepale hotak aku ni .
I hate this part !
"kO ikOT je laaaa ape yg sudah ditentukan" : kater atein ...
"dOk je laa ngn kwan , jgn arap kan parents je" kate B plak..
huh.... !!!! tidakkkkkkkkkkkkk... cOnfuse gle skng

aCtuaLLy seBLom BOrn at wORLd ni Lg akU da menetap kt k.L... jiwe aku kt cNi!!! hwa!!!)'=
One mOre !cyg lewr... da wmi mber kt sni
Tapi bagi aku kenangan dgn diorang boleh dikenang sampai bile2 ) =

sebelum ni , aku pernah rase perasaan yang same .
Aku dah rase betape sedihnye bile kawan yang kite sayang pindah.
Dan tak lame lagi .
Aku akan melaluinya buat kali ....ke -3..huk .
Susahnye nak buat orang faham yang aku tak suke perpisahan! .
Tak lame lagi .
xtahan da niyh... rase nak
CRY CRY N CRY !!!!!! )'=
sper2 pOn xphm feeling aku skunk . huk

Mungkin bg kau .
Benda ni small matter . Yela .
Kawan lame boleh digantikan dengan kawan baru .
Tapi bg aku .
Sikit pun tak .
Kawan tetap kawan .
Sampai mati .
Macam yang aku cakap .
KAU TAK RASA APA YANG AKU RASA .

-meen-
mOoD : saD + aLready Cry )'=